Graaf Christiaan Jan van Dipten van Nassau zu Weilburg, Prins van Braunfels

Christiaan IIGraaf Christiaan Jan van Dipten van Nassau zu Weilburg, Prins van Braunfels, kortweg Christiaan II, geboren te Rotterdam op 7 April 1964, werd in 2010 door de Duitse- en de Luxemburgse adel, officieel erkend als Graaf van Nassau-Weilburg en Prins van Braunfels. In Nederland mocht hij zijn titels niet dragen, omdat het in Nederland niet mogelijk is, via moederslijn een adellijke titel te erven.

Levensbeschrijving

Christiaan II werd geboren op 7 April 1964 te Rotterdam als enig kind van Grietje van der Meer de Walcheren van der Rhee Nassau zu Weilburg en Christiaan van Dipten. De titels van zijn moeder mocht hij in Nederland officieel niet erven, omdat dit binnen de Nederlandse Monarchie niet mogelijk is. Een niet geheel gelijke wet, daar dit niet voor een koningin en haar kinderen geldt.

Christiaan II heeft vele hobby’s, waaronder toneelspelen, regisseren en schrijven. Ooit volgde hij een acteursopleiding aan het Rotterdams centrum voor Theater ((RTC)). Terwijl enkele collega’s, zoals Eva Dorrepaal kozen voor een filmcarrière, hield Christiaan II het vooral bij het toneel, waar hij een aantal grote rollen speelde. Filmmaker Edwin Brienen wilde hem ooit in enkele films laten spelen, maar Christiaan II vond deze films niet passen bij zijn levensstijl en filosofie en bedankte voor de eer. Toch speelde hij later wat rollen in kleine producties en was hij o.a. te zien bij de VPRO in Ein Abend in Wien, in enkele producties van het COC en in korte films voor een online dromenencyclopedie. Ook was hij jarenlang werkzaam als Alternatief Therapeut en veel van zijn inzichten werden uitgebracht op zogenaamde Coaching CD-roms.

Op 28 Maart 2008, huwde hij in Rotterdam Huibertus, Jonkheer Vogelsang 27 Juli 1964. In 2010 emigreerden ze naar Duitsland. In datzelfde jaar werd hij toegelaten tot de adelijke kringen van Duitsland en Luxemburg en al snel behoorde de wereldwijde adel en beroemdheden tot zijn vrienden. In april 2013 ontving hij het Grootkruis van de Orden der Brüder vom Deutschen Haus St. Mariens in Jerusalem en het Grootkruis in Orde van Verdienste van Adolf van Nassau.

Tegenwoordig zet hij zich vooral in voor de bevordering van de socialiteit en activiteit in zijn woongemeenschap in Duitsland en heeft daarvoor de vereniging Atlantis in het leven geroepen.

Koning Willem-Alexander van Nassau, behoort behalve tot een verre familietak, eveneens tot de persoonlijke vriendengroep van zijn familie, van o.a. oud voetballer en makelaar Henk van Leeuwen.

Christiaan II en Huibertus, Jonkheer Vogelsang zijn van het gelijke geslacht en hebben geen kinderen.

545px-Blason_Nassau-Weilbourg_svg

Het wapen van de Nassau-Weilburg Familie

Wapen van Graaf Nassau zu Weilburg

Het wapen van Graaf Christiaan II

Wapen van de prins van Braunfels

Het wapen van de Prins van Braunfels

—-Categorie: Buitenlandse Adel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s